verschillende soorten landbouw zaden

Inzend- en inlevereisen

Om te zorgen dat uw aanvraag meegaat in het eerstvolgende DUS-onderzoek is het heel belangrijk dat de aanvraagformulieren en het vereiste plantmateriaal op tijd ontvangen zijn.

Uiterste aanvraagdatum en inzendeisen

  • Uw aanvraagformulieren en de betaling van de aanvraagkosten moeten door de Raad ontvangen zijn vóór of op de uiterste aanvraagdatum.
  • Als de aanvraagformulieren en/of de betaling van de aanvraagkosten na de uiterste aanvraagdatum ontvangen zijn kan de aanvraag niet mee in het eerstvolgende DUS onderzoek. De vertraging in het onderzoek kan daardoor oplopen tot 1 jaar.

Na betaling van de aanvraagkosten ontvangt u een bevestiging van uw aanvraag met het verzoek om plantmateriaal (het identiteitsmonster) in te sturen. De hoeveelheid, waar en de uiterste inleverdatum van het identiteitsmonster dat u het moet inleveren staan hierop vermeld. Het ingestuurde plantmateriaal moet voldoen aan de inzendeisen van plantmateriaal. Deze inzendeisen vindt u op de website van Naktuinbouw.

Voor de meeste gewassen volgen wij de aanvraag- en inlevereisen van het CPVO. U kunt deze informatie vinden op de website van het CPVO. 

  • Inzendeisen voor de gewassen struisgras, kamgras en suikerbiet vind u in dit hier.
  • Inzendeisen voor een aanvraag van een amateur-, instandhoudings- of landras vind u hier.

Als het plantmateriaal niet op tijd binnen is, of niet voldoet aan de inzendeisen, trekt de Raad voor plantenrassen de aanvraag van rechtswege in.

Hennep

Voor het inleveren van plantmateriaal van hennep zijn er speciale inzendeisen.