Wijziging in facturering en creditering DUS-onderzoekskosten
Let op: wijziging in de facturering
Facturatiemoment onderzoekskosten voor nationale aanvragen wijzigt per 1 januari 2023
Hiermee koppelen we het facturatiemoment aan de daadwerkelijke start van het DUS-onderzoek
Op deze manier worden uitsluitend facturen verstuurd voor onderzoekskosten van aanvragen waar de proef en het DUS-onderzoek van zijn gestart. Wij verwachten hiermee het aantal onnodige facturen of creditfacturen te verminderen. In de praktijk betekent dit dat in veel gevallen de facturen later verstuurd worden dan voorheen.
Crediteren onderzoekskosten bij intrekkingen van nationale aanvragen wijzigt per 1 januari 2023
Vanaf 1 januari 2023 volgt de Raad voor plantenrassen de systematiek van het CPVO die gehanteerd wordt voor de betaling van onderzoekskosten aan de Examination Offices. Bij intrekking van de nationale aanvraag voor toelating en/of kwekersrechtverlening in Nederland volgen wij vanaf 1 januari 2023 deze werkwijze:
- Intrekking voor of op de uiterste inleverdatum of voor of op de laatste dag van de inleverperiode: 25% van de onderzoekskosten wordt in rekening gebracht;
- Intrekking na de uiterste inleverdatum of na de laatste dag van de inleverperiode: 100% van de onderzoekskosten wordt in rekening gebracht.
Hiermee hanteren we een uniforme werkwijze
Wij zijn van mening dat het voor u als aanvrager hiermee duidelijk is welke kosten u kunt verwachten bij het intrekken van een aanvraag.
Daarnaast zorgen we er zo ook voor dat de door Naktuinbouw gemaakte kosten ter voorbereiding voor het DUS-onderzoek worden vergoed.
Bekijk ook
Nieuwsbericht
Gazette van de Raad voor plantenrassen augustus 2024
De Gazette is het publicatieblad van de overheid. Iedere maand wordt de nieuwe Gazette gepubliceerd.
Nieuwsbericht
Herregistratie september 2024
Dit jaar kunnen de rassen die zijn toegelaten in 2016, 2006 en 2007 herregistratie aanvragen. Dit geldt ook voor alle rassen van maïs, gras en tarwe die voor 2016 geregistreerd zijn.
Nieuwsbericht
Uitnodiging methodiekenonderzoek 2025
Het Ministerie van Landbouw, Visserij, Voedselzekerheid en Natuur stelt aan de Raad voor plantenrassen (de Raad) onderzoeksgelden ter beschikking voor efficiencyverbetering van het onderzoek dat ten grondslag ligt aan de kwekersrechtverlening en toelating van plantenrassen op basis van de Nederlandse wet- en regelgeving. Dit Methodieken-onderzoek moet leiden tot de ontwikkeling van de best beschikbare technieken voor een efficiënte uitvoering van het onderzoek voor kwekersrechtverlening en toelating van plantenrassen tot het handelsverkeer.