Facturering onderzoekskosten bij intrekking gewijzigd

Vanaf 1 januari 2023 volgt de Raad voor plantenrassen de systematiek van het CPVO die gehanteerd wordt voor de betaling van onderzoekskosten aan de Examination offices. 

Gewijzigde facturering bij een intrekking van een nationale aanvraag per 1 januari 2023

Bij intrekking van de nationale aanvraag voor toelating en/of kwekersrechtverlening in Nederland volgen wij deze werkwijze:

Voor 1e jaarsonderzoeken:

  • Intrekking voor of op de uiterste inleverdatum of voor of op de laatste dag van de inleverperiode: 25% van de onderzoekskosten wordt in rekening gebracht;
  • Intrekking na de uiterste inleverdatum of na de laatste dag van de inleverperiode: 100% van de onderzoekskosten wordt in rekening gebracht.

Voor 2e of 3e jaarsonderzoeken:

  • Intrekkingen gedaan langer dan 1 maand voor de uiterste inleverdatum: er worden geen kosten in rekening gebracht;
  • Intrekkingen gedaan binnen 1 maand voor de uiterste inleverdatum materiaal van dat gewas: 25% van de onderzoekskosten van het 2e of 3e jaar wordt in rekening gebracht;
  • Intrekkingen gedaan na de uiterste inleverdatum materiaal van dat gewas: 100% van de onderzoekskosten van het 2e of 3e jaar wordt in rekening gebracht.

Een uitzondering vormen de nationale aanvragen die door een buitenlands onderzoeksinstituut worden onderzocht. Bij intrekking van deze nationale aanvragen brengen wij de kosten in rekening die het buitenlands onderzoeksinstituut bij ons in rekening brengt.

Hiermee hanteren we een uniforme werkwijze

Wij zijn van mening dat het voor u als aanvrager hiermee duidelijk is welke kosten u kunt verwachten bij het intrekken van een nationale aanvraag.

Daarnaast zorgen we er zo ook voor dat de door Naktuinbouw gemaakte kosten ter voorbereiding voor het DUS-onderzoek worden vergoed.

Bekijk ook

Brieven herregistratie 2024 verstuurd

Nieuwsbericht

Brieven herregistratie 2024 verstuurd

De Raad voor plantenrassen heeft op 17 september jl. de brieven aan de instandhouders van rassen die in aanmerking komen voor herregistratie verstuurd. 

Lees meer
Vensterbankgroenten/Mini-groenten/Eetbare siergewassen

Nieuwsbericht

Vensterbankgroenten/Mini-groenten/Eetbare siergewassen

Rassen die eetbaar zijn en die als vensterbankgroenten of sierproduct verhandeld of verkocht worden, dienen als groente geregistreerd (toegelaten) te worden op de rassenverkeerslijst van de EU.

Lees meer
Nieuwe versie TQ meloen

Nieuwsbericht

Nieuwe versie TQ meloen

Op 30 september 2024 wordt een nieuwe versie van de technische vragenlijst voor meloen (Cucumis melo) gepubliceerd.

Lees meer